De 3 grootste trouwjurk trends voor 2020

Ben je eindelijk toe aan je trouwjurk of wil je alvast even wat inspiratie opdoen en wegzwijmelen bij het idee voor dé dag die misschien wel eens gaat komen? Wij geven je de grootste tips uit bruidsjurkenland voor het jaar 2020.

The bigger, the better

Groot, groter, grootst voor de rok en de sleep zelf zie je tegenwoordig niet zo heel veel meer terug. Des te meer zie je dit verschijnsel opkomen in het bovenste silhouet van de jurk. Hoe we dit bedoelen? De schouder partij wordt steeds groter en de sleep, welke vaak van onderen gedragen werd, wordt verplaatst naar het bovenste gedeelte van de jurk. Er wordt gespeeld met de lengte van de mouwen. Als een soort cape, zou je bijna kunnen zeggen. De jaren 80 zijn er niks meer bij. Met een slank lijfje en brede schouders wordt er een dramatiek gecreëerd, waarmee je alle familieleden versteld doet staan en je garantie hebt op een paar dramatische tranen wanneer je naar het altaar zal lopen. Gecombineerd met romantische en zachte stoffen, wordt het geheel in balans gehouden. 

Bescheiden

Minder bloot, lange mouwen, een eventuele gesloten hals. De kuisheid 2.0 is in aankomst. Met als inspiratie de bruidsjurk van Meghan Markle zie je dat het simplisme steeds meer zijn opkomst doet. Met eenvoud in de jurk creëer je meer focus op jezelf en leidt de aandacht op je koppie niet af van allerlei bijkomende toeters en bellen. Tijdloos. En een goede optie voor een goedkope trouwjurk

Bruid of bruidegom?

Steeds vaker zie je dat bruiden niet meer willen gaan voor het geijkte plaatje van een lieflijk sprookje, maar willen opvallen met een ‘outstanding’ look. En outstanding is het zeker, want steeds meer bruiden kiezen voor het bruidskostuum. Natuurlijk hoef je dit niet de hele dag te dragen, maar zou het ook een idee kunnen zijn om een switch te maken na de plechtigheid en tijdens het avondfeest als een sterke, zelfverzekerde vrouw te verschijnen. 

Zou je ook graag voor één van deze trends willen gaan, maar heb je het budget er niet voor? Tegenwoordig zijn er genoeg opties voor trouwjurken met goede prijs-kwaliteitverhouding. Kies bijvoorbeeld voor één van de twee laatste trends om toch voor een flawless look te gaan, maar toch het beetje geld te besparen. En niemand die het ziet! 

Geef een reactie