Clinique lanceert nog betere Pop Lip Colour Foundation

Ooit de perfecte kersenrode lippenstift online gekocht, alleen om er bij aankomst achter te komen dat kersenrood zeker niet jouw kleur is? Of, misschien heb je veel te veel tijd besteed aan het doorzoeken van de Sephora winkel om te proberen je perfecte lippenstift te vinden en uiteindelijk met lege handen en vol frustratie de winkel uit te lopen. Het vinden van een lipkleur die bij je huidskleur en ondertonen past is geen makkelijke of eenvoudige taak, en het is precies wat Clinique’s laatste lancering beoogt te verbeteren.

Nog betere Pop Lip Colour Foundation

Na een hele reeks aanpasbare huidverzorgingsproducten die het afgelopen jaar op de markt zijn gebracht (met name Clinique iD hydraterende crème), wordt Clinique’s nieuwste gepersonaliseerde productlancering in de make-upafdeling gelanceerd: De Stichting Nog betere Pop Lip Colour Foundation. In principe gebruikt het merk wat het noemt een “color-match innovatie” om je drie lippenstift tinten te vinden die je unieke huidskleur en ondertonen verfraaien.

“Clinique was het originele, op maat gemaakte schoonheidsmerk vanaf de dag dat het gelanceerd werd”, vertelt Janet Pardo, senior vice president van de wereldwijde productontwikkeling bij Clinique, Allure. “De Clinique Computer en het 3-staps systeem zijn ontworpen om uw huidtype te identificeren en u te matchen met de juiste producten voor uw huid. Clinique iD en Shade-Match Science zijn de moderne evolutie van dat idee. Ieders schoonheid is uniek en ze willen dat hun producten dat weerspiegelen; nu hebben we de technologie om het te schalen.”.

De juiste foundation vinden

Dit is hoe het werkt: Om je drie ideale lipkleuren te vinden, moet je eerst je foundation vinden in een van de 56 tinten van Clinique’s Even Better Make-up SPF 15. De beste manier om je ideale foundation tint te vinden, en vervolgens drie lippenstift tinten, is om persoonlijk naar een winkel te gaan die het merk draagt, waar een consultant je kan helpen (hoewel je ook de online Shade-Match Science pagina van het merk kunt gebruiken). Nadat een expert je heeft geholpen om je perfecte kleur foundation te vinden, gebruiken ze een kleurenwiel om je lip kleur te matchen.

Hoe werkt het?

Benieuwd hoe het kleurenwiel werkt? Volgens Clinique gebruikt het een algoritme dat gebaseerd is op de Gulden Snede Ratio, een mathematische verhouding die naar verluidt gelijk is aan een harmonieuze verhouding in zowel de kunst (Da Vinci heeft het naar verluidt bedacht), de natuur en de verschijningsvorm van mensen (het wordt ook gebruikt in veel wenkbrauwvormende technieken). In de context van het lippenwiel verdiept het algoritme in principe de intensiteit van uw naakte tint om uw Casual en Glam schaduw kleuren te berekenen.

De passende tinten vinden

“Het vinden van je ondertoon kan lastig zijn, [omdat] je ofwel een warme of een coole ondertoon hebt, maar niet allebei,” legt celebrity make-up artiest Anastasia Durasova uit, die uitlegt hoe dit nieuwe systeem helpt om een meestal zware taak te vereenvoudigen. “Het verwarrende deel is [dat] er zoveel verschillende huidskleuren zijn en dat je ondertoon van zomer tot winter kan veranderen door een bruine teint.

Bovendien weten we allemaal uit de eerste hand hoe goed – of fout – een bepaalde lippenstift kan aanvoelen als je er eenmaal overheen veegt. Soms klikt het gewoon niet. “Vaak komen we vast te zitten in bepaalde kleuren waarmee we begonnen zijn, tinten die je huidskleur niet echt flatteren”, zegt make-upartiest Geo Brian Hennings. “Het is belangrijk om de juiste lippenstift te dragen, omdat het je hele make-up look kan aantasten.

En, natuurlijk, niet iedereen van ons heeft de tijd (of wens) om deze dingen uit te zoeken, dat is de reden waarom er zeker een markt is voor een meer persoonlijke en gestroomlijnde benadering van lippenstift schaduw-matching. De Pop Lip Colour Foundation is nu ook verkrijgbaar bij Clinique
Onderaan de pagina vind je de hulp tabellen 😉

Bron: Allure, Clinique

Geef een reactie