Wat is de Nike Joyride?

Nike Joyride sluit zich aan bij Nike Air en Nike React als de nieuwste innovatie binnen de scala aan demping platforms van Nike. Joyride is ontworpen om je benen fris te houden door middel van doelgerichte impact absorptie en een verrassend lichte, energie-retournerende zool. Deze nieuwe hardloopschoen zool van Nike is gemaakt voor maximale comfort en top prestaties.

Image: www.nike.com

Nike Joyride details

Nike Joyride is een gepatenteerd dempingssysteem dat bestaat uit duizenden TPE-korrels

De parels worden geplaatst in zone specifieke modules, waardoor het schuim in alle richtingen kan uitzetten. Ze noemen dit zelf multi-dimensionele verplaatsing. (Marketing hebben ze bij Nike goed onder de knie)

Het systeem creëert een dynamisch voetbed dat zich naar je voet vormt en zich aanpast aan de behoeftes van je voet. Het ontwerp van de peulenschaal is gebaseerd op de manier waarop de voet de grond raakt wanneer hij in beweging is. De hielpod is  bijvoorbeeld groter om de impact bij het neerkomen te absorberen.

De voorvoetpod aan de voorvoet is daarom de overgang naar voren soepeler te laten verlopen. Rennen op de Joyride zool biedt een unieke sensatie. Het is bijna als rennen op bubbels.

Image: www.nike.com

De techniek

De Nike joyride zool is het resultaat van intensief en iteratief testen. Honderdvijftig materialen werden getest voordat ze op de gekozen TPE (een copolymeer van plastic en rubber) materiaal voor de kralen terecht kwamen.

De Pods waarin de parels liggen zijn gemaakt om te zorgen dat de parels niet te veel rond de voet migreren en dat de zool daardoor oncomfortabel wordt. Met Pods konden de ontwerpers van Nike voor elke iteratie van Nike Joyride een voetzone-afstemming maken.

De parels zijn verspreid in de peulen om de zone-tuning aan te passen aan de prestatie-eisen van specifieke punten in uw stap. (Bijvoorbeeld, als er in totaal 8.000 kralen in een hardloopschoen zitten, zou ongeveer 50 procent van de kralen de hiel stoten opnemen, terwijl 5 procent een demping aan de teen zou bieden).

Image: www.nike.com

Waar is het verkrijgbaar?

Nike Joyride komt als eerste uit in de Nike Joyride Run Flyknit vorm. Ontworpen voor alle lopers, de zachte demping en soepele overgang helpt de impact te vergemakkelijken – belangrijk of je nu een doorgewinterde marathon bent die een shake-out run neemt of een beginner die op zoek is naar je eigen pas. De Nike Joyride Run Flyknit is nu beschikbaar voor Nike leden. Een globale versie volgt 15 Augustus. 

Bekijk de beschikbaarheid en blijf op de hoogte van de eerstvolgende Nike Joyride sale.

Tagged: <a href="https://marlice.nl/tag/nike/" rel="tag">Nike</a>, <a href="https://marlice.nl/tag/running/" rel="tag">running</a>

Geef een reactie