Mijn Shabbies deze winter

Het afgelopen jaar heb ik één van mijn lievelingsmerken herontdekt. Het gaat om Shabbies Amsterdam. Ik ben vooral blij dat ik mijn Shabbies boots tijdens de koudere seizoenen heb.

Het merk van ontwerper Fred de la Bretoniere was mij al wel bekend, maar mijn kennis en ervaring bleef vooral bij de tassen. Wat mij en waarschijnlijk veel anderen op eerste blik opvalt is hun mooie gebruik van leer, en een verfijnde look zonder heel erg over de top te zijn. Uit ervaring weet ik ook dat de tassen er niet alleen goed uitzien maar ook daadwerkelijk degelijk zijn.

 

Mijn boots

Het afgelopen jaar heb ik mijn eerste paar Shabbies boots gekocht in de Taupe. Het zijn niet mijn goedkoopste schoenen, maar ik kon gelukkig mijn Shabbies schoenen via SuperSales kopen. Ik kon best veel besparen op deze €265 Euro schoenen.

 

foto: Shabbies

 

Deze Taupe booties zijn gemaakt van natuurlijk leer en net als alle Shabbies schoenen wordt het leer met plantaardige oliën behandelt. Deze uitvoering, in 2 tone suède zijn ook met wol gevoerd, perfect tegen de kou. Ze hebben ook een zachte binnenzool wat ze ook supercomfortabel maakt.

 

Waarom het zulke fijne schoenen zijn

Zoals ik eerder zei, Shabbies Amsterdam en Fred de la Bretoniere worden ontworpen door de modeontwerper Fred de la Bretoniere. Deze icoon is al 40 jaar bezig in de modewereld.

 

Fred de la Bretonière: “Mijn schoenen en tassen zijn ontworpen om je beter te voelen. Bij elke stap die je zet, worden mijn producten een deel van jezelf. Mijn ontwerpen onderstrepen jouw persoonlijkheid net als een spijkerbroek die naarmate hij meer is gedragen, steeds dierbaarder wordt.”

 

Dit voeren ze inderdaad perfect uit! Het zijn niet de goedkoopste schoenen, maar ze zijn het in mijn ogen meer dan waard, er is een bijzonder oog voor detail.
Over de slijtage tot zover kan ik zeggen dat ze goed meegaan. Ze hebben ook goed hun vorm gehouden. Van alles wat ik tot nu toe heb gezien zijn de ook beschikbare kleuren net zo tijdloos als hun ontwerp, dit zijn schoenen die je steeds weer uit de kast kunt trekken.

Van wat ik van de afgelopen en nieuwe collecties heb gezien wordt het ontwerp steeds fijner, het zijn nooit grote sprongen, maar het hoeft ook niet want ze doen heel veel goed. Ik en ook overtuigd dat Shabbies Amsterdam de komende jaren ook op mijn favorieten lijst zal blijven.

Geef een reactie