Adidas Originals en de HOLI Festival

Adidas heeft de afgelopen jaren heel veel succes gehad met hun sneakers. De introductie van de Tubular en Boost zolen, en sinds 2015 de Adidas NMD. Sinds de lancering van de originele NMD (Nomad, a running shoe) hebben we veel verschillende iteraties gezien. En een aantal daarvan waren samenwerkingen met artiest Pharrel Williams. De meest recente samenwerking is de Pharrell Williams HU Holi.

Adidas, Pharrell en de Holi festival

De Hindi Holi festival of ‘The festival of colors’ is de viering van de zomer en het overwinnen van goed over het slechte. De bezoekers van de Holi festival verven zich ook met kleurpoeders. Zodat ze de rest van het jaar meer kleur in hun leven zullen hebben.
Het 3 delige Holi project van Adidas en Pharrell Williams is een viering van deze oude Hindi traditie.

NMD

De sneakers van Adidas zijn geïnspireerd door de Holi Festival. De meest opvallende van de reeks zijn de NMD MC HU HOLI schoenen. Voor deze schoenen wordt er gebruikt gemaakt van een bijzondere poeder verf techniek. Hierdoor is iedere paar uniek.

PHARRELL WILLIAMS HU HOLI NMD MC SCHOENEN – € 249,95

Stan Smith

Er zijn ook een paar door de Holi Festival geïnspireerde Stan Smiths uitgebracht . Hier wordt er gebruik gemaakt van felle kleuren. De schoenen zijn verkrijgbaar in geel, blauw, rood en groen.

PHARRELL WILLIAMS HU HOLI STAN SMITH SCHOENEN – € 99,95

Tennis HU

Bij de Holi festival is de bedoeling dat je gekleurd naar huis gaat, je wordt in feite geverfd of gepoederd. Dit is ook de bedoeling voor de ‘blank canvas’ Tennis HU HOLI serie. De schoenen zijn een blanke canvas.

PHARRELL WILLIAMS HU HOLI TENNIS HU BC SCHOENEN – € 129,95

Alle schoenen zijn nu verkrijgbaar via de Adidas store.

Geef een reactie