Houtskool cleansers

Activated charcoal oftewel geactiveerde houtskool heb ik het afgelopen jaar heel vaak voorbij zien komen. Ik heb me dan afgevraagd of het iets nieuws is, of heb ik dit wondermiddeltje over het hoofd gezien?

Houtskool en schone huid, 2 dingen die niet natuurlijk bij elkaar lijken te passen. Bij houtskool denk je eerder aan een barbecue of aan norit, voor…, je weet wel.
Het is dan handig dat er zoveel instructievideo’s op het internet te vinden zijn. Vreemd en bevredigend zijn de video’s waar mee-eters langzaam uit poriën getrokken worden, die zie ik vaak in mijn feed. Naast deze maskers zijn er ook andere producten die gebruik maken van geactiveerde houtskool.
Geactiveerde houtskool is koolstof die door middel van verschillende processen behandeld wordt om de absorptie te verbeteren.
Het wordt al jaren in ziekenhuizen gebruikt om patiënten in geval van alcoholvergiftiging en overdosis te behandelen. Het werkt omdat koolstof graag gifstoffen opneemt, en als de koolstof opneem gifstoffen opneemt komen deze niet meer in je bloedbaan.
Dit is ook het idee achter het gebruik van koolstof bij make-up. Koolstof neemt in dit geval al het vuil en vreemde oliën op, dingen die je liever niet voor langere tijd op je huid wilt hebben.


Make-up removers en face-cleansers


Houtskool heeft de perfecte eigenschappen om de viezigheid en make-up van je gezicht af te halen.
Als je een dagje onderweg bent komt er gewoon veel viezigheid op je gezicht, dit mengt zich dan met je de natuurlijke oliën en verstoppen de poriën, tada!, mee-eters.
Het is altijd handig om je gezicht schoon te houden en zeker na het dragen van make-up, met de eigenschappen van geactiveerde houtskool heb je extra preventie.

De black masks

Er zijn wel meerdere maskers die mee-eters verwijderen, de bekendste is toch nog wel de blaq mask. Als je last hebt van mee-eters zijn dit soort maskers een goede oplossing.
Al is het belangrijkste component van het effect wel hoe ‘plakkerig’ en water absorberend het masker is. De maskers af peelen en je schone huid eronder te zien is zeer bevredigen, een extra pluspuntje dus.

 

 

Ik moet er dan ook bij melden dat niet overall waar koolstof in voorkomt ook zal werken.
Zo ben ik niet helemaal van DIY houtskool tandpasta overtuigd. Wat is de effect op je tanden en tandvlees over een langere tijd?
Maar in het geval van gifstoffen en viezigheid absorberen is koolstof zeker een wondermiddel.

Geef een reactie