Nike Flyleather

Nike is on a roll! Nu heeft Nike een nieuw wondermateriaal, de Flyleather.
Ze moeten ook constant innoveren als je concurrent Adidas is. De Flyknit was een groot succes. 

De vraag is dan wat is Flyleather? Er is in ieder geval leather in de naam, zo ver zijn we dus al.

Wat is Flyleather
Flyleather is een nieuw materiaal die Nike voor hun schoenen zal gebruiken. Volgens hen zal het net zo “revolutionair” zijn als Flyknit
Met Flyleather gaat Nike voor duurzaamheid en de meer premium richting op, duurzaam is tegenwoordig ook een must.
Hoe is het duurzaam? Nou, volgens de slimme koppen van Nike belandt tot wel 30% van het leer van leer verwerkingsprocessen op de dump. Niet zo duurzaam dus.

Ze gebruiken de restjes leer en maken daar leer-vezel van, dit wordt dan onder extreme water druk samengeperst, en violá, Flyleather.
Daar zijn waarschijnlijk nog wat stapjes tussen, maar dat laten we aan de slimme koppen van Nike over.
Wat je wel moet weten is dat Flyleather van minstens 50% gerecycled leer-vezel gemaakt is en bij verbruikt 90% minder water dan de normale leer verwerkingsprocessen.
Het is 40% lichter als “normaal” leer en 4 x slijtvaster.
Duurzaam!

Waar krijg ik Flyleather
Als je nu helemaal verkocht bent op Nike’s nieuwe wondermateriaal is de vraag nu waar krijg ik die. Tot nu toe heeft Nike alleen foto’s van hun sneakers gereleased.
Als mijn sneaker kennis correct is zijn ze ook allemaal in leer al uitgebracht.
Wat ze tot nu toe getoond hebben zijn de: Cortez SE, Tennis Classic SE, Air Max 90 SE, Jordan 1 SE en de Air Force 1 SE.

foto’s: news.nike.com

Helaas is alleen nog niet verkrijgbaar. Offcieel worden ze 30 september gereleased in de verenigde staten. Het is dus nog afwachten wanneer wij ze hier te zien krijgen.
Als je tot die tijd niet kan wachten, kun je in de sale modellen van Nike verkrijgen, in leer en verschillende colorways. Zo hoef je niet de volle prijs ervoor te betalen.

Geef een reactie