Hoe krijg ik witte tanden?

Iedereen wil wel zo’n stralende lach met mooie witte tanden. In de praktijk is dat niet altijd het geval. Wanneer je je tanden goed verzorgd, zullen ze niet zo snel verkleuren. Maar dit is niet het enige. Het gaat ook om de voeding die je binnenkrijgt wat hiermee te maken heeft. In deze blog lees je tips over witte tanden krijgen.

Tips voor het verhelpen van gele tanden

Wanneer je ouder wordt, kunnen je tanden geler van kleur worden. Dit is niet per se omdat je gebit ongezond is, maar je kan wel proberen het zo min mogelijk te beperken. Gele tanden verhelpen? Lees onderstaande tips.

  • Poets altijd 2 maal daags je tanden, daarnaast goed flossen of ragen.
  • Je kunt ook mondhygiëne producten kopen met een blekende werking. Let er wel goed op dat dit een natuurlijke bleking is. Dit kan met producten zoals kokosolie en actieve koolstof.
  • Rook je? Stop daar dan gelijk mee. Hier worden je tanden alleen maar geel van. Nicotine laat namelijk een bruine aanslag achter op je tanden. Hoe langer je rookt, hoe dieper de aanslag in je tanden dringt.
  • Pas daarnaast ook op met zure voedingsmiddelen, deze tasten je glazuur aan.
  • Als je iets hebt gegeten, altijd even je mond spoelen. Zo blijven er geen restjes aan je tanden plakken.
  • Pas ook op met kleurstofrijke voedingsstoffen, zoals koffie en rode wijn. Als je deze voedingsmiddelen vaak nuttigt kan de stof die hierin zit ook een aanslag op je tanden achterlaten. Dit is hetzelfde als bij roken. Hoe meer je dit nuttigt, hoe meer de aanslag binnen zal dringen bij je tanden. De stof waar we het over hebben in tannine.
  • Eet af en toe een stukje kaas! Waarschijnlijk was je hier nog niet bekend mee, maar kaas bevat een hoog vetgehalte en eiwitten. Deze zorgen ervoor dat de zuren in je mond worden geneutraliseerd. Dat helpt tanderosie voorkomen. Verder is kaas ook nog goed voor het versterken van je glazuur en voor sterke tanden, het bevat namelijk mineralen fosfor en calcium. Zin in een toetje na een heerlijk diner? Kies dan, met oog op je witte tanden, liever een kaasplankje dan een zoet nagerecht.

We hopen dat we je een beetje op weg hebben geholpen met bovenstaande tips. Een stralende lach is namelijk wel zo fris en prettig voor jezelf en anderen!

Geef een antwoord