Overzicht van de oorbellen trends van dit jaar

De nieuwste trend voor komende zomer is vooral groot. Hoe groter hoe beter! Een combi is ook helemaal in: één oor een kleine oorbel passend bij een heel grote blikvanger in de andere.

Materialen

De oorbellen voor 2020 zijn dit jaar vooral een combinatie van verschillende metalen. Maar ook de edelstenen ontbreken niet. Grote brokken of flinters agaat, roze kwarts of lapis lazuli gezet in gouden of zilveren haken, bollen of halve manen.
Maar ook de parels zijn weer terug, niet in de traditionele knop, maar verwerkt in grote hoepels of hangers. En wie voor bling gaat, hoeft niet te treuren. Hoe groter, hoe beter.

Modellen

Bijzonder dit seizoen is dat niet beide oren dezelfde hanger hoeven te hebben. De trend is om in het ene oor een kleine knop, of zelfs niets, en in het andere oor een zo groot mogelijke blikvanger. Bij voorkeur van edelmetaal en edelsteen. Grote hoepels met daaraan bollen die tot op of zelfs over de schouder komen.

Tip: https://www.ikbensieraden.nl/oorbellen-kopen/opaal-oorbellen/

Ook de bellen voor beide oren zijn groter dan groot. Geometrische of dierenvormen ingelegd met verschillende soorten edelstenen en parels. Het liefst zo groot dat een deel van het oor bedekt wordt en de onderkant bijna de schouder raakt.

Geometrische vormen in felle kleuren, al dan niet met parels of stenen, zijn dit jaar helemaal top. Een vleugje retro uit de jaren ’80 van de vorige eeuw gecombineerd met de hippe stijl van 2020.

Collectie overzicht: https://www.ikbensieraden.nl/oorbellen-kopen/

Dagelijks

Natuurlijk wil niet iedereen dagelijks met zulke giga oorbellen rondlopen. Voor de dagelijkse dracht zijn de oorbellen dit seizoen niet minder spectaculair. Dezelfde materialen, maar dan iets kleiner en ook hier asymmetrisch.
De bloemvormen met diamant, de tijdloze parels zijn altijd goed. De twist dit jaar is om ze iets op te pimpen met net iets meer bling en iets meer fantasie. Dit seizoen is uitbundig wat oorbellen betreft. Dit jaar geen simpele ringen meer, behalve als ze groot zijn en er een flinke edelsteen aanhangt.

Geef een antwoord